TRAPÉZLEMEZ

A nálunk forgalmazott trapézlemezekkel esztétikus, modern, ugyanakkor sok-sok éven át ellenálló, tartós megjelenést biztosíthat otthona, háza számára. Erős, első osztályú alapanyagól készült trapézlemezeinkkel gyorsan és gazdaságosan fedhetők be épületek, tetőszerkezetek, akár kerítések is épülhetnek felhasználásukkal. A sok szín-és mintaválaszték, kiegészítők mind-mind megtekinthetők élőben telephelyünkön. Várjuk szíves érdeklődésüket!

TRAPÉZLEMEZ

Információ a trapézlemezről

A trapézlemez népszerűsége abban rejlik, hogy az építőiparon belül igen sokrétűen használható fel. A trapézlemezek különböző fajtái alkalmasak különböző épületek tetőfedésére, kerítések építésére, kapuk készítésére, homlokzati burkolatként, garázs építésére, mezőgazdasági épületek vagy gyárak, raktárak és tárolók építésére, térelválasztó falak megépítésére. Felsorolásunk nem teljes de talán ezekből is látható, hogy a trapézlemezek felhasználása milyen sokoldalú lehet. Bordázott kialakítása miatt lesz esztétikusabb de ami talán még fontosabb, hogy a bordás szerkezetétől lesz igazán strapabíró például a trapézlemezzel megépített gyártóüzemünk teteje.

trapezlemezek

Trapézlemez tető

A trapézlemez tető fedésére is alkalmasak, akár csak a cserepeslemez. Gyártásuk hasonló módon történik, csupán a kialakításuk különböző. A trapéz lemezből készült tető esztétikailag elmarad a cserepeslemeztől, ez az általános vélekedés. Mi talán inkább úgy fogalmaznánk, hogy a klasszikus cserépfajtákra hasonlító cserepeslemeznek mindössze a megszokott látvány az előnye a trapézlemezes tetővel szemben, ha a lakóépületek tetejére gondolunk. Ugyanakkor a trapézlemez tető sokkal elterjedtebb a nem lakossági felhasználók körében. Az ipari, gazdasági épületek esetében nem olyan sarkallatos szempont az esztétika, ott inkább a praktikum és az ár dominál. Ezen kívül nagy előnye, hogy sokféle felületen alkalmazható és nagyobb méretre vágható, mint a cserepeslemez. A nagyobb méretű trapézlemezekkel egyszerre természetesen nagyobb felületeket tudunk elfedni, éppen ezért oly kedvelt az ipari – gazdasági épületek tetőfedésében. Gondoljunk csak bele, hogy egy például egy állattartásra szánt épület mennyivel nagyobb tetővel rendelkezik, mint egy átlagos családi ház. Száz szónak is egy a vége: a trapéz lemez még gazdaságosabb tetőfedést tesz lehetővé, mint tulajdonképpen bármilyen más tetőfedő anyag. Egyszerűen nagyszerű, hiszen hasznos tulajdonságai és strapabírása mellett, pont az egyszerűsége teszi olyan közkedvelt építőelemmé.

trapezlemez

Trapézlemez kerítés

Tökéletes választás a trapézlemez kerítés, mert ahogy az építészet minden területén, így a kerítések építésénél is fontos szempont a tartósság és a funkcionalitás. Az épületeket körülvevő kerítésekre hatványozottan igaz az állandó igénybevétel, hiszen az év 365 napján ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. Erős napsütés, UV sugárzás, szélviharok, csapadék. Ezek a természeti jelenségek akár már rövid, de hosszútávon mindenképp károsíthatják a kerítést, ha annak anyaga nem ellenálló, netán nincs a felület szakszerűen kezelve. Sajnos azonban a kezelés sem elég sok esetben. A fa kerítések például gyönyörűek, ugyanakkor gyakorlatilag évente kell vele foglalkozni és még így is időben véges szolgálatot tudnak teljesíteni csupán.  A lemezből készülő kerítések az egyedi méretből adódóan gyorsan elkészülnek, hiszen nagyobb darabban lehet az elemeket gyártani.

A trapézlemez kerítés azonban nem csak funkcióját és tartósságát tekintve nagyszerű választás. Nem kell ugyanis teljesen lemondani a fáról. Anyagát tekintve persze igen. Ugyanakkor a jó hírünk az, hogy trapézlemezből készülő kerítések szinte bármilyen színezettel rendelhetők. Egyik legkedveltebb termékünk vevőink körében a famintás trapéz lemez kerítés, mely küllemét tekintve megtévesztően hasonlít a valódi fából készülő kerítésekhez. Famintás trapézlemezeink szintén megrendelésrekészülnek, így vevőinknek lehetősége van az ingatlanhoz leginkább illő, fa mintázatot és színárnyalatot kiválasztani. Az Önnek leg megfelelőbb famintás trapéz lemez kiválasztásában természetesen segítünk, bármilyen kérdése merül fel a kiválasztás előtt. Természetesen azonban nem minden esetben esik a választás famintás trapézlemezre. Ajánlani szoktuk megtekinteni a trapézlemez kerítés antracit változatát is, hiszen az antracit szürke sokféle színhez passzol és önmagában is modern, letisztult látványt nyújt. Egy szakszerűen beszerelt és megfelelő hozzáértéssel legyártott antracit trapéz lemez kerítés biztosan hozzáad az összképhez!

trapezlemez-kerites

Trapézlemezek felrakása – tető vagy lemez trapézlemezből

A trapéz lemez egyik legnagyobb előnye, hogy egyedi méretben történik a gyártás. Ennek megfelelően a hulladékanyag minimalizálható, tehát mindenképp gazdaságos. Az egyedi méretre gyártás további előnye, hogy a trapéz lemez felrakása tető vagy kerítés esetében is lerövidíti a szerelést, hiszen nem kell a szerelés közben méretre vágni. Minimálisan szükséges vágást így is kellhet felszerelés közben végezni. De! Nagyon fontos, hogy ha vágni kell végül, semmiképp se használjunk olyan eszközt, melytől felhevülhet a trapézlemez. Ez károsíthatja a felületet, melynek következtében nem lesz olyan tartós a trapézlemezből készülő tetőnk vagy a kerítésünk. Használjunk megfelelő lemezollót, vagy fűrészt. Fontos, hogy trapézlemez kerítés rögzítésekor a speciálisan erre a célra gyártott trapéz lemez csavart használjuk. Ha nem a megfelelő eszközöket és kiegészítőket használjuk, akkor veszít tartósságából, akár tetőt vagy kerítést építünk trapézlemezből.

Kérje szakmai tanácsunkat trapézlemez kerítés vagy trapézlemez tető ügyében és meglátja, évtizedekig nem lesz gondja tetőfedésre, kerítésre! Hívjon minket, vagy látogasson el a lemezbazis.hu telephelyére.

t8-trapezlemez

    Hívjon Minket: +36706726291

    Email címünk: lemezbazis@gmail.com
    Hívom