trapezlemez-kerites

Trapézlemez kerítés

Trapézlemez kerítésnek? – az ideális választás 

 Még most is azzal szembesülünk egy-egy vevői megkeresés/szakmai tanácsadás során, hogy érdeklődőink meglepődve fogadják azon állításunkat, hogy a trapézlemez kerítés minden szempontból a legjobb választás. Ha valaki olcsó de megbízható, gyors ugyanakkor esztétikus megoldást szeretne kerítés építés vagy felújítás esetén, akkor tényleg a trapézlemez kerítésnek történő felhasználása a ma ismert leg praktikusabb megoldás. Az építészet – legyen az lakossági vagy éppen ipari – alapjaiban változik meg a szemünk előtt, melynek szerves része a trapézlemez mind szélesebb palettán történő felhasználása. Legyen az tetőfedés, vagy éppen  trapézlemezből történő kerítés építése.

Trapézlemez kerítés – gazdaságos már rövid, de leginkább hosszú távon

A trapézlemez kerítés ára az egyik legvonzóbb tulajdonsága ennek a modernkori és egyre népszerűbb építészeti anyagnak. Hogy mi az oka az olcsó trapézlemez kerítésnek? (link az árakhoz). Nagyon egyszerű, nincs titok. A trapézlemez kerítés készítése házilag többek között azért gazdaságos, mert az alapanyag előállítása sem drága, még a felületi kezeléssel és a méretre vágással együtt sem. Az alapanyaga acél, melyet hideg hengerművel állítanak elő. Az így trapéz alakúra megformázott építőanyag kap egy védőréteget, innentől horganyzott lemezről beszélünk. Az eljárás keretében masszív és az időjárási körülményeknek ellenálló szerkezetet kapunk. Így marad a trapézlemez kerítés ára abszolút versenyképes a más kerítésnek felhasználható anyagokhoz képest. 

Trapézlemez kerítés – letisztult és elegáns megjelenés bármilyen színben

Mindamellett, hogy vetélytársaival szemben igen költséghatékony megoldásnak számít a trapézlemez kerítés készítése, gyakorlatilag bármilyen színben legyártható. Igen, bármilyen színben. Lehetőséget ad arra is, hogy akár famintás trapézlemez lemezkerítést építsünk, mely így tökéletesen megfelel az esztétikai elvárásainknak, nem kell lemondanunk a fahatású kerítésről. Az modern megjelenése elegáns és letisztult összképet kölcsönöz, tökéletesen illeszkedik az ingatlanhoz és annak környezetéhez. Ennek köszönhetően elöregedett fakerítésünket gyorsan és költséghatékonyan cserélhetjük le és véget vethetünk az ismétlődően költséges utógondozásnak, melyet szinte évente kell megismételnünk. A famintás trapézlemez kerítés mellett szót kell ejtenünk a trapézlemez kerítés antracit színű változatáról is, mely ügyfeleink körében talán még népszerűbb, mint a hagyományos színűnek mondható kerítések. Ennek előállítása szintén pénztárcabarát és ma igen divatos megoldás.


Trapézlemez kerítés rögzítése és mozgathatósága – könnyen kivitelezhető megoldást kínál


A trapézlemez kerítésnek rengeteg jó tulajdonsága van és még nem ismertettük az összes előnyét. Szintén gyakran felmerülő kérdés, hogy egy adott építészeti elem mennyire felhasználó barát. Ezzel kapcsolatban szintén jó hírünk van. A trapézlemez kerítések elemei akár méretve gyártva kerülnek átadásra, az ügyfél igényeihez igazodva. Egészen nagy – több méteres – méretben is rendelhető, melynek köszönhetően még a magasabb trapézlemezkerítések elemei is könnyen mozgathatók az horganyzott acél könnyű fajsúlyának köszönhetően. A trapézlemez kerítés rögzítését pedig semmivel sem nehezebb megoldani, mint más kerítésnek szolgáló anyagok, elemek fixálását. Mint minden építészeti anyagnak, a trapézlemeznek is kapható a specifikusan erre a célra legyártott csavar fajtái amivel igazán egyszerű az elemek rögzítése. A megfelelő méretre gyártott trapézlemez kerítés elemeket egymással fedésben célszerű rögzíteni, hogy ezzel is biztosítsuk az ellenállását az időjárás viszontagságainak.  A rögzítéshez szükséges csavarokat szintén biztosítjuk ügyfeleinknek a lemezbazis.hu-nál.

Gondozásmentes trapézlemez kerítés, hogyne kelljen minden tavaszt állagmegóvással kezdeni

Amennyiben elkorhadt fa elemekből álló kerítését szeretné lecserélni vagy most építkezik amihez a legmegfelelőbb megoldást keresi bizton állíthatjuk, hogy a leg kézenfekvőbb, időtálló és minőségi megoldás a trapézlemezből készülő kerítés.

További hasznos tanácsokért olvassa el blogunk más bejegyzéseit is, mi nagyon örülünk ha csak egy ötlettel is tudtunk szolgálni kerítésének felújításához, építkezéséhez!

Böngésszen további oldalainkon is: cserepeslemeztrapézlemez

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Hívom