CSEREPESLEMEZ

Cserepeslemezeink első osztályú, kiváló minőségű acél alapanyagból készülnek, így akár 20-30 évig is ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Kedvező ára miatt a cserepeslemez kitűnő választás lehet a kerámia cserepek helyett, hiszen számos szín-és mintaváltozat érhető el kínálatunkban, melyekkel hasonló kinézetet érhetünk el, költséghatékonyan. Keressenek minket bizalommal!

CSEREPESLEMEZEINK

IBERIC CSEREPESLEMEZ

IBERIC CSEREPESLEMEZ

ROMANIC CSEREPESLEMEZ

ROMANIC CSEREPESLEMEZ

GOTIC CSEREPESLEMEZ

GOTIC CSEREPESLEMEZ

CLASIC CSEREPESLEMEZ

CLASIC CSEREPESLEMEZ

BALCANIC CSEREPESLEMEZ

BALCANIC CSEREPESLEMEZ

CSEREPESLEMEZ ÁRAJÁNLAT

CSEREPESLEMEZ ÁRAJÁNLAT

Információ a cserepeslemezről

A cserepeslemezt egyre gyakrabban használják Magyarországon is az építészetben, miközben Európa más országaiban már évtizedek óta például kedvelt elem az építőipar különböző szegmenseiben. A létjogosultságát a kedvező anyag – és egyéb fizikai tulajdonságai adják, melynek köszönhetően nagy ütemben veszi át egy-egy régebb óta használt építőanyag szerepét. Minden jellemzőjében jobb mutatókkal bír a régebben tetőfedésre használatos kerámia tetőcserepeknél. A tetőfedés egyik leggazdaságosabb tetőfedési formája a cserepeslemezes tetőfedés, hiszen mindamellett, hogy olcsóbb megoldás a klasszikus cserépnél, sokkal tartósabb is.

cserepeslemez

Hívjon Minket: +36706726291

Email címünk: lemezbazis@gmail.com

Cserepeslemez tető – kerámia cseréptető helyett

A korábban elterjedt kerámia cseréptetővel szembe állítva a cserepes lemez tető önsúlya kifejezetten kedvező, hiszen négyzetméterenként mindössze körülbelül 4 kg-ot nyom. A szélessége adott, 110 cm minden gyártónál. A hossza a megrendelőtől függ, azonban az anyag fizikai tulajdonságai és a könnyű szerelhetőség miatt a cserepes lemez tető hossza nagy általánosságban 600 cm maximális hosszúságban ajánlott.

cserepeslemezes-teto

Cserepeslemez tetőfedés

A cserepeslemezből készült tető elterjedésének tehát egyik oka, hogy súlya nagyságrendileg egy tizede a hagyományos cserepes tetőnek 1 négyzetméterre vetítve. Ennek köszönhetően új házak építésénél a tetőszerkezet kialakítása is könnyebb, hiszen nem kell akkora súlyt tartania a szerkezetnek. A brutális súlykülönbség jól jön tetőfelújításnál is, hiszen sok esetben éppen emiatt nem kell a tetőt tartó szerkezetet lecserélni, könnyedén eltartja a cserepeslemez – tetőfedést.

cserepeslemez-teto

Olcsó cserepeslemez – olcsó a cserepeslemez?

A cserepeslemez acélból készül. Ezáltal nem csak, hogy tartósabb de nagyságrendekkel olcsóbb az előállítása, mint a hagyományos cserepes tetőfedésnél használt kerámia cserepeknek. Az olcsó cserepeslemez ellenben nem jelenti azt, hogy ez a minőség rovására megy, sőt!  Szintén hatalmas előnye, hogy nagyságrendekkel tartósabb, mint elődjei. Egy jól és szakszerűen összeszerelt tető akár 40-50 évig is kitart.

olcso-cserepeslemez

Lemez vágása – amikor számít a méret

Említettük korábban, hogy a méretezésének is vannak határai. Ez természetes, hiszen minden építőanyagnak megvannak a maga korlátai. Azonban a cserepeslemez vágása más tetőfedésnél alkalmazott anyagokkal ellentétben is viszi a prímet. Maximális vágási mérete nagyjából 600×110 cm, mely lehetővé teszi nagyobb felületek egy elemmel történő lefedését is úgy, hogy közben előnyös tulajdonságaiból semmit sem veszít. Eddig a méretig könnyedén megoldható a szállítás sérülés nélkül, súlyánál fogva könnyen mozgatható és a kifinomult rögzítési technikának köszönhetően tökéletes a vízzárása is. Előnyei között tehát szintén ki kell emelni, hogy nem fix méretben megvásárolható, ügyfeleink legnagyobb megelégedésére a vágást egyedi méretben is vállaljuk.

cserepeslemez-vagasa

Cserepeslemezek felrakása – gyorsabb, egyszerűbb, tartósabb, gazdaságosabb

A cserepeslemez felrakása kevesebb időt vesz igénybe, mint egy hagyományos kerámiacserepes tetőfedés. A sokkal nagyobb elemek gyárthatósága megkönnyíti a szállítást is, illetve egy elemmel nagyságrendekkel nagyobb felület fedhető le. Mivel az egyedi méretre vágás lehetősége adva van, így a hulladékanyag is nagy mértékben csökken, mely természetesen a pénztárcánkra is jó hatással van. Felrakásakor az időjárás által okozott páralecsapódást is figyelembe kell venni, mely károkat okozhat a tető alatt tárolt tárgyakban, takarmányban. A cserepeslemez tető készítésnél ezt úgynevezett antikondenzációs filc-bevonással érdemes kivédeni vagy megoldás a problémára a páraáteresztő fólia. Ezen technológiák alkalmazásáról, az Önnek legmegfelelőbb megoldásról kérjen információt a kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeinken, ahol gyakorlott szakembereink szívesen látják el Önt tanácsokkal. A cserepeslemez felrakása abban az esetben nyer valódi értelmet, ha azt szakember végzi!

cserepeslemez-teto

Cserepeslemez lécezés

A cserepeslemezek lécezése viszonylag egyszerű és logikus még a laikusok számára is. Fő szempont, hogy minél fixebben lehessen  rögzíteni, mely által minden időjárási viszontagságnak ellenáll, még a legnagyobb szélviharnak is, lécesésével tulajdonképpen egy négyzetrácsos léchálót építünk, melyre ezután felcsavarozzuk az általunk választott lemez elemeit.  A lécezés két egyszerű lépésből áll:
Első lépésben szereljük be a tető aljától egészen a tetejéig futó léceket, egymástól egyenlő távolságra. Ezt követően az előzőekben rögzített lécekre szereljük a keresztben futó (merőlegesen, így kialakítva a négyzetrácsos léchálót) léceket, melyekre aztán a lemezeket fogjuk csavarozni. Az egymás mellett elhelyezkedő lécek ideális távolsága (mindkét esetben) 80 cm.

cserepeslemez-lecezes

Cserepes lemezek rögzítése, csavarozása

Amikor készen vagyunk a lécezéssel elkezdődhet a cserepes lemez tető fedésének azon része, amikor minden mozdulatunk látványos, megszépül az ingatlan teteje és megtérül a befektetett idő, energia és anyagi ráfordítás. A cserepes lemezek rögzítése pontosságot és nagy odafigyelést igényel, de ha betartjuk a csavarozásának szabályait, akkor ez is gyorsan és könnyen megy. Az egyedi méretre vágott elemeket egymás utánban helyezzük fel és csavarozzuk a helyükre. A tetőnk egyes lemez elemei hornyokkal vannak ellátva, így biztosítva a tökéletes illeszkedést. A felhelyezett lemezeket az előzőleg beszerelt lécekhez rögzítjük, ezért a csavarozási pontokat át kell fúrni. A csavaroknak kifúrt lyukaknál érdemes szigetelő alátétet használni, hogy a későbbi rozsdásodást kiküszöböljük. A tökéletes rögzítéshez törekedjünk a négyzetméterenkénti 8-10 rögzítési ponthoz, mely persze azért nagyban függ a tető méretétől, alakjától, a beépítési körülményektől. 

A csavarása előtt ne feledkezzünk meg párásodás elleni védelemről, mely a mai technológiáknak köszönhetően egyben hő – és hangszigetelési funkciókat is hivatott ellátni.

Kérjen ajánlatot a  lemezbazis.hu csapatától, ahol a minőség és a precizitás garantált! Megrendelését telephelyeinken is átveheti, de saját járműflottánkkal ki is szállítjuk.

 

Nézzen körül trapézlemez szendvicspanel és fűrészáru oldalainkon is!

cserepeslemez-rogzitese

Kérjen ajánlatot

    Call Now ButtonHívom