CSEREPESLEMEZ

Cserepeslemezeink első osztályú, kiváló minőségű acél alapanyagból készülnek, így akár 20-30 évig is ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Kedvező ára miatt a cserepeslemez kitűnő választás lehet a kerámia cserepek helyett, hiszen számos szín-és mintaváltozat érhető el kínálatunkban, melyekkel hasonló kinézetet érhetünk el, költséghatékonyan. Keressenek minket bizalommal!

CSEREPESLEMEZEK

iberic-cserepeslemez-lemezbazis

IBERIC CSEREPESLEMEZ

cserepeslemez-romanic

ROMANIC CSEREPESLEMEZ

cserepeslemez-gotic-lemezbazis

GOTIC CSEREPESLEMEZ

classic-cserepeslemez

CLASIC CSEREPESLEMEZ

cserepeslemez-balcanic-lemezbazis

BALCANIC CSEREPESLEMEZ

cserepeslemez-balcanic-lemezbazis

CSEREPESLEMEZ ÁRAJÁNLAT

Alapárnyalatok

cserepeslemez-szin-tuzvoros

Tűzvörös

RAL: 3000

cserepeslemez-szin-borvoros

Borvörös

RAL: 3005

cserepeslemez-szin-oxidvoros

Oxidvörös

RAL: 3009

cserepeslemez-szin-piros

Piros

RAL: 3011

cserepeslemez-szin-acelkek

Acélkék

RAL: 5010

cserepeslemez-szinek-mohazold

Mohazöld

RAL: 6005

cserepeslemez-szin-antracitszurke

Antracitszürke

RAL: 7016

cserepeslemez-szin-grafitszurke

Grafitszürke

RAL: 7024

cserepeslemez-rezvoros

Rézvörös

RAL: 8017

cserepeslemez-teglavoros

Téglavörös

RAL: 8004

cserepeslemez-csokolade-barna

Csokoládé barna

RAL: 8017

cserepeslemez-feher

Fehér

RAL: 9002

cserepeslemez-fekete

Fekete

RAL: 9005

cserepeslemez-ezust

Ezüst

RAL: 9006

cserepeslemez-rezvoros

Rézvörös

RAL: 8017

cserepeslemez-teglavoros

Téglavörös

RAL: 8004

cserepeslemez-csokolade-barna

Csokoládé barna

RAL: 8017

cserepeslemez-feher

Fehér

RAL: 9002

Matt árnyalatok

cserepeslemez-matt-borvoros

Borvörös

RAL: 3005

cserepeslemez-oxidvoros

Oxidvörös

RAL: 3009

cserepeslemez-matt-mohazold

Mohazöld

RAL: 6005

cserepeslemez-matt-zold

Zöld

RAL: 6020

cserepeslemez-matt-antracitszurke

Antracitszürke

RAL: 7016

cserepeslemez-matt-grafitszurke

Grafitszürke

RAL: 7024

cserepeslemez-matt-teglavoros

Téglavörös

RAL: 8004

cserepeslemez-matt-csokolade-barna

Csokoládé barna

RAL: 8077

cserepeslemez-matt-sotet-barna

Sötét barna

RAL: 8019

cserepeslemez-matt-fekete

Fekete

RAL: 9005

cserepeslemez-matt-antracitszurke

Antracitszürke

RAL: 7016

cserepeslemez-matt-grafitszurke

Grafitszürke

RAL: 7024

GrandeMat árnyalatok

cserepeslemez-grandemat-borvoros

Borvörös

RAL: 3005

csereeslemez-grandemat-piros

Piros

RAL: 3011

cserepeslemez-grandemat-mohazold

Mohazöld

RAL: 6005

cserepeslemez-grandemat-szürke

Szürke

RAL: 7011

cserepeslemez-grandemat-grafitszurke

Grafitszürke

RAL: 7024

cserepeslemez-grandemat-teglavoros

Téglavörös

RAL: 8004

cserepeslemez-grandemat-csokolade-barna

Csokoládé barna

RAL: 8017

cserepeslemez-grandemat-sotet-barna

Sötét barna

RAL: 8079

cserepeslemez-grandemat-fekete

Fekete

RAL: 9005

cserepeslemez-grandemat-szürke

Szürke

RAL: 7011

cserepeslemez-grandemat-grafitszurke

Grafitszürke

RAL: 7024

cserepeslemez-grandemat-teglavoros

Téglavörös

RAL: 8004

A cserepeslemezről

A cserepeslemezt egyre gyakrabban használják Magyarországon is az építészetben, miközben Európa más országaiban már évtizedek óta például kedvelt elem az építőipar különböző szegmenseiben. A létjogosultságát a kedvező anyag – és egyéb fizikai tulajdonságai adják, melynek köszönhetően nagy ütemben veszi át egy-egy régebb óta használt építőanyag szerepét. Minden jellemzőjében jobb mutatókkal bír a régebben tetőfedésre használatos kerámia tetőcserepeknél. A tetőfedés egyik leggazdaságosabb tetőfedési formája a cserepeslemezes tetőfedés, hiszen mindamellett, hogy olcsóbb megoldás a klasszikus cserépnél, sokkal tartósabb is.

cserepeslemez

Hívjon Minket: +36706726291

Email címünk: lemezbazis@gmail.com

Cserepeslemez tető –

kerámia cseréptető helyett

A korábban elterjedt kerámia cseréptetővel szembe állítva a cserepes lemez tető önsúlya kifejezetten kedvező, hiszen négyzetméterenként mindössze körülbelül 4 kg-ot nyom. A szélessége adott, 110 cm minden gyártónál. A hossza a megrendelőtől függ, azonban az anyag fizikai tulajdonságai és a könnyű szerelhetőség miatt a cserepes lemez tető hossza nagy általánosságban 600 cm maximális hosszúságban ajánlott.

cserepeslemezes-teto

Cserepeslemez tetőfedés

A cserepeslemezből készült tető elterjedésének tehát egyik oka, hogy súlya nagyságrendileg egy tizede a hagyományos cserepes tetőnek 1 négyzetméterre vetítve. Ennek köszönhetően új házak építésénél a tetőszerkezet kialakítása is könnyebb, hiszen nem kell akkora súlyt tartania a szerkezetnek. A brutális súlykülönbség jól jön tetőfelújításnál is, hiszen sok esetben éppen emiatt nem kell a tetőt tartó szerkezetet lecserélni, könnyedén eltartja a cserepeslemez – tetőfedést.

cserepeslemez-teto

Olcsó cserepeslemez – olcsó a cserepeslemez?

A cserepeslemez acélból készül. Ezáltal nem csak, hogy tartósabb de nagyságrendekkel olcsóbb az előállítása, mint a hagyományos cserepes tetőfedésnél használt kerámia cserepeknek. Az olcsó cserepeslemez ellenben nem jelenti azt, hogy ez a minőség rovására megy, sőt!  Szintén hatalmas előnye, hogy nagyságrendekkel tartósabb, mint elődjei. Egy jól és szakszerűen összeszerelt tető akár 40-50 évig is kitart.

olcso-cserepeslemez

Cserepeslemez vágása 

Említettük korábban, hogy a méretezésének is vannak határai. Ez természetes, hiszen minden építőanyagnak megvannak a maga korlátai. Azonban a cserepeslemez vágása más tetőfedésnél alkalmazott anyagokkal ellentétben is viszi a prímet. Maximális vágási mérete nagyjából 600×110 cm, mely lehetővé teszi nagyobb felületek egy elemmel történő lefedését is úgy, hogy közben előnyös tulajdonságaiból semmit sem veszít. Eddig a méretig könnyedén megoldható a szállítás sérülés nélkül, súlyánál fogva könnyen mozgatható és a kifinomult rögzítési technikának köszönhetően tökéletes a vízzárása is. Előnyei között tehát szintén ki kell emelni, hogy nem fix méretben megvásárolható, ügyfeleink legnagyobb megelégedésére a vágást egyedi méretben is vállaljuk.

cserepeslemez-vagasa

Cserepeslemezek felrakása – gyorsabb, egyszerűbb, tartósabb, gazdaságosabb

A cserepeslemez felrakása kevesebb időt vesz igénybe, mint egy hagyományos kerámiacserepes tetőfedés. A sokkal nagyobb elemek gyárthatósága megkönnyíti a szállítást is, illetve egy elemmel nagyságrendekkel nagyobb felület fedhető le. Mivel az egyedi méretre vágás lehetősége adva van, így a hulladékanyag is nagy mértékben csökken, mely természetesen a pénztárcánkra is jó hatással van. Felrakásakor az időjárás által okozott páralecsapódást is figyelembe kell venni, mely károkat okozhat a tető alatt tárolt tárgyakban, takarmányban. A cserepeslemez tető készítésnél ezt úgynevezett antikondenzációs filc-bevonással érdemes kivédeni vagy megoldás a problémára a páraáteresztő fólia. Ezen technológiák alkalmazásáról, az Önnek legmegfelelőbb megoldásról kérjen információt a kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeinken, ahol gyakorlott szakembereink szívesen látják el Önt tanácsokkal. A cserepeslemez felrakása abban az esetben nyer valódi értelmet, ha azt szakember végzi!

cserepeslemez-teto

Cserepeslemez lécezés

A cserepeslemezek lécezése viszonylag egyszerű és logikus még a laikusok számára is. Fő szempont, hogy minél fixebben lehessen  rögzíteni, mely által minden időjárási viszontagságnak ellenáll, még a legnagyobb szélviharnak is, lécesésével tulajdonképpen egy négyzetrácsos léchálót építünk, melyre ezután felcsavarozzuk az általunk választott lemez elemeit.  A lécezés két egyszerű lépésből áll:
Első lépésben szereljük be a tető aljától egészen a tetejéig futó léceket, egymástól egyenlő távolságra. Ezt követően az előzőekben rögzített lécekre szereljük a keresztben futó (merőlegesen, így kialakítva a négyzetrácsos léchálót) léceket, melyekre aztán a lemezeket fogjuk csavarozni. Az egymás mellett elhelyezkedő lécek ideális távolsága (mindkét esetben) 80 cm.

cserepeslemez-lecezes

Cserepes lemezek rögzítése, csavarozása

Amikor készen vagyunk a lécezéssel elkezdődhet a cserepes lemez tető fedésének azon része, amikor minden mozdulatunk látványos, megszépül az ingatlan teteje és megtérül a befektetett idő, energia és anyagi ráfordítás. A cserepes lemezek rögzítése pontosságot és nagy odafigyelést igényel, de ha betartjuk a csavarozásának szabályait, akkor ez is gyorsan és könnyen megy. Az egyedi méretre vágott elemeket egymás utánban helyezzük fel és csavarozzuk a helyükre. A tetőnk egyes lemez elemei hornyokkal vannak ellátva, így biztosítva a tökéletes illeszkedést. A felhelyezett lemezeket az előzőleg beszerelt lécekhez rögzítjük, ezért a csavarozási pontokat át kell fúrni. A csavaroknak kifúrt lyukaknál érdemes szigetelő alátétet használni, hogy a későbbi rozsdásodást kiküszöböljük. A tökéletes rögzítéshez törekedjünk a négyzetméterenkénti 8-10 rögzítési ponthoz, mely persze azért nagyban függ a tető méretétől, alakjától, a beépítési körülményektől. 

A csavarása előtt ne feledkezzünk meg párásodás elleni védelemről, mely a mai technológiáknak köszönhetően egyben hő – és hangszigetelési funkciókat is hivatott ellátni.

Kérjen ajánlatot a  lemezbazis.hu csapatától, ahol a minőség és a precizitás garantált! Megrendelését telephelyeinken is átveheti, de saját járműflottánkkal ki is szállítjuk.

 

Nézzen körül trapézlemez szendvicspanel és fűrészáru oldalainkon is!

cserepeslemez-rogzitese

Kérjen ajánlatot

    Hívom